Ми вирішили розповідати історії  людей, які знайшли роботу за допомогою Uatalents, щоб поширювати їх досвід тим, хто ще знаходиться у процесі пошуку.

Сьогодні я хочу розказати про Дмитра, батька 3-х дітей, який разом з сім'єю та мамою дружини виїжджав з України після початку війни.


Для нас це вже другий раз, коли ми рятуємося від війни. До цього ми бігли з Донеччини у 2014 році.

Дмитро, розкажіть трохи про себе.

Останні роки я працював як 1С розробник, до цього мав досвід роботи з веб девелопменту. Нещодавно купив квартиру у Києві.
Коли почалася війна, ми зібралися і одразу вирушили у бік кордону. Для нас це вже другий раз, коли ми рятуємося від війни. До цього ми бігли з Донецької області у 2014 році.

Які проблеми були при переїзді?

Ми вирушили до Німеччини та зрозуміли тільки на місці, що тут є проблеми з пошуком житла і кількістю пропозицій. Сподівалися отримати житло від соціалу, але так і не вийшло. На фоні цього, на роботі від української компанії змінились умови та навантаження і заробітної платні було недостатньо, щоб утримувати всю мою велику сім’ю.

У мене троє дітей, ще й собака і кіт на додачу 🤗. Було прийняте рішення шукати роботу в Німеччині.

Як почали шукати роботу?

Спочатку, я дізнався про німецькі дошки оголошень роботи, але це не принесло успіху. Всі вакансії там були нісецькою мовою та роботодавці шукали виключно всіх, особливо тих, хто має розмовну німецьку мову.
Я дізнався про платформу UAtalents у березні з фейсбуку, вирішив розмістити резюме там. Вважав, що платформа повинна мене сконтактувати з роботодавцем напряму, але через тиждень не отримавши листа зрозумів, що це нереально враховуючи об'єми аплікантів та вакансій там. Через тиждень після реєстрації, я почав дуже активно шукати роботу вручну через пошук на платформі - шукав на UAtalents, копіював назву компанії, вбивав її у гугл, знаходив сайт і поштову адресу. На цю поштову адресу відправляв резюме англійською мовою.

Що було ключовим на етапі пошуку на нашій платформі?

Я вирішив, що буду шукати максимально відповідні очікування під мій профіль досвіду. Там де шукали тільки сеньйор спеціалістів - я вирішив пропускати. Найкраще спрацювало те, що я вводив ключові слова (backend developer) у стрічці пошуку на сайті UAtalents. Я дивився по кілька сторінок, відкривав та читав кожну вакансію, і переходив безпосередньо до сторінки вакансії якщо вона мені підходила.

Скільки листів ви відправили до роботодавців?

Я знайшов для себе 10 компаній, написав чесний cover letter про свій рівень, досвід, що я готовий дуже старатись та покращувати свої навички вже в процесі роботи. З цих десяти компаній я отримав відповіді десь від 8.

Чи був у вас відгук і як швидко?

Деякі компанії відповідали дуже швидко - на наступний день-два. Деякі аж досі відправляють листи на імейл (пройшов вже місяць). Взагалі в мене було 5 співбесід з яких я отримав 2 пропозиції роботи.

💡
Ми радимо відгукуватися на 8-10 вакансій на тиждень, які підходять вам за профілем та очікуваннями. Бажано надсилати супровідний лист із коротким описом вашої мотивації та інформацією про себе.

Де ви зараз працюєте і як обирали саме цю пропозицію?

Компанія, з якою я зараз працюю, називається Schirra IT. Окрім гарної грошової компенсації компанія була згодна допомогти з робочою візою та з питанням житла. Це було вирішальним фактором для мене і моєї сім'ї.

Також, аналізуючи ринок західних IT компаній, я  зрозумів, що в невеликих розробницьких компаніях є більше можливостей для професійного росту. Так я зможу розвиватись як full-stack розробник, паралельно покращуючи професійні навички, знання мови.

Як вам працюється зараз, чи є якісь складності?
Співробітники виявились дуже привітними та намагаються мені допомагати, за що я їм дуже вдячний.



Зараз Schirra IT шукає в команду розробників через UAtalents.
В компанії відкриті три вакансії:

Senior Software Engineer / Backend Developer
Back-end Web Developer
Senior Full-Stack Web Developer


Локація: Kaiserslautern, Німеччина.


Якщо комусь з вас або ваших друзів це буде корисно, будь ласка, поширте цю історію!