Дизайнер, яка отримала можливість працювати в команді UAtalents поділилась історією про пошук роботи. Ось її інтерв'ю: ⤵️

  1. Світлано, розкажи про себе.

Мене звуть Світлана і я дизайнер. В пошуку роботи дизайнером є багато тонкощів, адже тобі треба мати не тільки знання та резюме, а ще і портфоліо, яке буде максимально проявляти усі твої навички, так би мовити, підтвердження твоїх скілів.

2. Як ти дізнались про UAtalents?

В розпал війни надзвичайно легко залишитись без роботи та важко шукати нову. Конкурс на одну вакансію просто зашкалює, тим більше якщо говорити про креативну індустрію. Я почала шукати роботу на різних сайтах як в Україні, так і закордоном. Тоді я проживала в Італії, адже в Києві було все ще небезпечно, я шукала вакансію з можливістю працювати віддалено. Я випадково знайшла статтю з різними сервісами та каналами для пошуку роботи, перейшовши за всіма посиланнями я знайшла UAtalents.

3. Як ти шукали вакансії на платформі? Чи був для вас складний пошук?

Переглянувши соціальні мережі UAtalents я знайшла гайд про те, як саме потрібно шукати роботу. Звісно я заповнила анкету та надсилала своє CV та портфоліо на різні позиції, підписалась на телеграм канали і відчайдушно перевіряла електронну пошту, чекаючи відповіді.

💡
До речі, долучайтесь і ви до Telegram-каналів. Тут мої колеги збирають актуальні вакансії та публікують оновлені пропозиції щодня 🔥


Далі я самостійно зайшла на job board та почала шукати потрібні мені пропозиції. Проглянувши всі вакансії я побачила саме вакансію в команду UAtalents. Якщо чесно, я не очікувала, що зі мною так швидко звʼяжуться та проведуть перший етап інтервʼю. В принципі, в мене ще були співбесіди з компаніями, які я знайшла на платформі, але я хотіла отримати саме цю роботу, оскільки була вмотивована ідеєю компанії. Мені дали виконати тестове завдання після чого мене запросили на другий етап співбесіди. Так як він пройшов успішно, на наступний день мені надіслали офер і я познайомилась з командою.

4. Світлано, чи можеш поділитись ще декількома спостереженнями про саму компанію?

Так, звісно! Хочеться зазначити те, що на платформі просто багацько чудових та перспективних вакансій в європейських компаніях і також можна знайти безліч цікавого без знання мови. Зручно, що можна одразу поставити фільтр, що ти шукаєш роботу саме віддалену, що для мене було дуже важливим пунктом.

5. Які поради ти можеш дати аплікантам?

В принципі, я можу сказати, що бажано додавати до свого резюме cover letter, тоді тебе роботодавець точно помітить і побачить твою мотивацію. Не треба боятись подавати заявки навіть на ті вакансії, які ти вважаєш для себе недосяжними, бо роботодавці найбільше цінують мотивацію та бажання працювати, бо скіли можна підтягнути, програми вивчити, а бажання працювати не просто здобути.

🇺🇦
Я можу сміливо рекомендувати UAtalents усім, я навіть намагалась підібрати роботу своїй мамі, бо на сайті можна знайти роботу не тільки в IT. Головне ніколи не здаватись, адже це девіз усіх українців!


P.S. Ловіть ще декілька порад від команди UAtalents 👌
Аби отримати нову роботу швидко, скористайтетсь пошуком вакансій на платформі UAtalents, заповнюйте анкету та отримуйте нові пропозиції на електронну скриньку.