Після пошуків роботи, вдосконалення резюме, складеного списку вакансій, ви майже готові надіслати свою заявку, проте чогось не вистачає. Правильно, потрібен ще супровідний лист. 🙃
Не панікуйте! Ми допоможемо вам. Написати супровідний лист набагато простіше, ніж ви думаєте.

У цьому посібнику ми навчимо вас, як написати супровідний лист, щоб отримати роботу, на яку ви заслуговуєте. 👌


Що таке супровідний лист і чому він важливий

Супровідний лист — це односторінковий документ, який ви надсилаєте як частину вашої заявки на роботу (разом із своїм резюме). Його мета — представити вас і коротко описати ваш професійний досвід. У середньому ваш супровідний лист має містити від 250 до 400 слів . Хороший супровідний лист може зацікавити менеджера з персоналу та змусити його прочитати ваше резюме.

🙌
Однак майте на увазі, що супровідний лист є доповненням до вашого резюме, а не заміною. 


Вам не потрібно бути креативним або навіть добре писати. Все, що вам потрібно зробити, це дотримуватися перевіреного формату:

1.Заголовок - вкажіть тут всю контактну інформацію (повне ім'я, телефон, електронну пошту, назву компанію у яку ви подаєте заявку. Також, варто додати профілі в соціальних мережах – будь-який тип профілю, який відповідає вашій галузі. Якщо у вас є особистий веб-сайт, який якимось чином підвищує цінність, ви можете згадати про це.

2. Початковий абзац – напишіть вступ, що привертає увагу. Перше враження має значення, особливо коли справа доходить до пошуку роботи. Рекрутери отримують сотні, іноді навіть тисячі заявок. Швидше за все, вони не читатимуть кожен супровідний лист до кінця.
Правильний приклад: ⤵️

🙌
Пітере,
Мене звати Cергій, і я хотів би допомогти XYZ Inc. досягти та перевищити їхні цілі продажів як менеджер із продажу. Я працював у компанії X, фін-технологічній компанії, понад 3 роки. Як торговий представник, я отримував у середньому більше 30 000 доларів США продажів на місяць (перевершуючи KPI приблизно на 40%). Я вважаю, що мій попередній галузевий досвід, а також досконалість у продажах роблять мене правильним кандидатом на цю роботу.

3. Другий абзац – поясніть, чому ви ідеальний кандидат на цю роботу. Тут ви демонструєте свої професійні здібності та переконуєте менеджера з персоналу, що ви більше підходить для цієї посади, ніж усі інші претенденти. Але перш за все - перш ніж щось писати, вам потрібно дізнатися, які найважливіші вимоги до ролі. Отже, відкрийте оголошення про роботу та визначте, які з обов’язків є найбільш критичними.
Правильний приклад: ⤵️

🙌
На моїй попередній посаді експерта з маркетингу Facebook у XYZ Inc. я займався залученням клієнтів через рекламу, керуючи щомісячним рекламним бюджетом у Facebook понад 20 000 доларів США . Як єдиний цифровий маркетолог у компанії, я керував процесом створення та керування оголошеннями від кінця до кінця. Це означає, що я створив текст оголошення , зображення, вибрав націлювання, провів випробування оптимізації тощо.

4. Третій абзац – поясніть, чому ви добре підходить для компанії. HR менеджер з персоналу дивиться не тільки на те, чи будете ви добре виконувати роботу чи ні. Вони шукають когось, хто також добре підходить для культури компанії. Зрештою, працівники, які не підходять, рано чи пізно обов’язково звільняться. Потрібно зрозуміти, що вам подобається в компанії, і перетворити це в текст.

5. Висновок - тут закінчуємо супровідний лист і пишемо висновок. У останньому абзаці - підсумуйте те, що ви не змогли в попередніх параграфах; подякуйте HR менеджеру за приділений час; завершіть супровідний лист закликом до дії.

🙌
Підсумовуючи, дякую, що розглянули мою заявку. Я сподіваюся, що зможу допомогти компанії X отримати максимальну віддачу від своїх маркетингових ініціатив у Facebook. Я хотів би далі обговорити, як мій попередній успіх у XYZ Inc. може допомогти вам досягти ваших маркетингових цілей у Facebook.

Отже, підведемо підсумки:
- Супровідний лист — це документ із 250–400 слів , який переконує HR менеджера з найму у вашій компетентності;
- Супровідний лист додається до вашої заявки на роботу разом із вашим резюме;
- Вступ до супровідного листа має привернути увагу менеджера з найму та зберегти його до кінця;
- Є 2 основні теми, які ви повинні включити у свій супровідний лист: чому ви ідеальний кандидат на роботу та чому ви любите працювати в компанії, до якої подаєтесь;
- Більшість змісту вашого супровідного листа має бути фактичним , без будь-яких вигадок чи узагальнень.

UAtalents прагне допомогти вам отримати роботу, на яку ви заслуговуєте! Слідкуйте за нашим блогом, щоб бути в курсі найкращих порад у цій галузі.