“Хороший мотиваційний лист та коротке вдале резюме - це успіх при пошуку роботи!”: стверджує аплікант Маргарита. Дівчина знайшла роботу через платформу UAtalents.


Ділимось досвідом та порадами Маргарити, яка шукала роботу в юридичній сфері з можливістю працювати віддаленно.

1️⃣ Як ви дізнались про платформу UAtalents?
На початку війни, я натрапила на інформацію про платформу в Facebook. Мені дуже сподобалась ідея і я була горда тим, що українці, які довго проживають за кордоном, одразу почали допомагати переселенцям з України. Як і іноземці, вони допомогли не тільки з житлом, роботою чи іншими послугами, а і створили таку платформу, яка може поєднати сотні українців з іноземними працедавцями.

2️⃣ Як ви почали шукати роботу? Чи знали одразу яку позицію шукаєте?
Я взяла процес у свої руки, тому не заповнювала анкету на вашому сайті, а шукала вакансії по ключових словах. Вирішила, що оскільки у мене досить вузька і не-технічна спеціальність, мені краще самій перевіряти «вакансії», а не сподіватися на те що мене «з‘єднають» з роботодавцем. Оскільки я працюю в юридичній сфері, то шукала варіанти саме за цим профілем, інші можливості не розглядала.

Insight: Головний принцип - пошук по ключових словах і напрямах. Все решту додаткове.Я здивувалася, скільки пропозицій на платформі і скільки можливостей.

3️⃣ На скільки вакансій ви подались, як проходили ваші інтерв’ю?
Я подала свою кандидатуру на 3 чи 4 вакансії. Юридична сфера одна зі складних для пошуку роботи чи проектів за кордоном, тому це не номер один за популярністю вакансій.
Проте, я знайшла на UAtalents те, що було мені потрібно - фріланс. Написала на пошту, вказану на платформі, мені відповіли протягом 1-2 днів. Далі була коротка зустріч з представницею роботодавця, оскільки залученість була під проекти, другий етап інтерв‘ю не передбачався. Після проходження інтерв’ю я підписала договір і почала працювати. Все вийшло швидко і безболісно. 🙂

4️⃣ Що було ключовим на етапі пошуку на нашій платформі?
Все дуже чітко і зрозуміло.

Insight: Мені здається важливим, що компанії розміщують вакансії на платформі самостійно - оскільки це осмислене рішення, це означає, що вони готові взяти на роботу українських професіоналів. Поріг входу до найкращих компаній світу для українців знизився. За інших умов знайти представлені вакансії було б значно важче.

5️⃣ Що порекомендуєте нашим аплікантам щоб знайти роботу швидко?
Правильні апліканти вже самі все знають, але ось декілька порад:
- Потрібен хороший мотиваційний лист і коротке вдале резюме;
- Вважаю, що варто подаватись регулярно на багато вакансій по своєму профілю. При цьому кожного разу мотиваційний лист і резюме потрібно готувати «під вакансію»;
-  Уважно вивчати умови вакансії і інформацію про компанію перед подачею документів і співбесідами. Це дозволить зрозуміти, кого саме шукає компанія, наскільки ви потрапляєте в її «профіль» та чи підходите під корпоративну культуру. Це також дозволить створити правильне «перше враження» від вас як кандидата.

P.S. Ловіть ще декілька порад від команди UAtalents 👌
Аби отримати нову роботу швидко, скористайтетсь пошуком вакансій на платформі UAtalents, заповнюйте анкету та отримуйте нові пропозиції на електронну скриньку.