Ми продовжуємо ділитись історіями найму через платформу Uatalents. Сьогодні знайомимо вас з Аллою, дівчиною з Одеси, архітектором за фахом. Зараз вона перебуває в Німеччині. 🇩🇪

Ось декілька важливих питань, що допоможуть зрозуміти вам, як Алла знайшла роботу. ⤵️

Як проходив перший етап адаптації? З цим зіткнулися після перетину кордону?

  • Адаптація проходить досі. Я починаю вчити німецьку мову на курсах. Моє рішення початково було в тому, щоб знаходячись вдома, в Одесі, почати шукати роботу і тільки потім їхати до іншої країни.

Як почали шукати роботу?

  • Я просто дізналась через інстаграм знайомих, що UAtalents платформа це хороший сайт для пошуку роботи, тому почала вручну дивитись наявні вакансії там.


Що було ключовим на етапі пошуку на нашій платформі?

Найсильнішим бажанням було знайти роботу взагалі. Я мала багато відповідей, серед котрих були відмови, але я не здалась!

Скільки листів до роботодавців ви відправили?

  • Я вже не пам'ятаю, скільки листів та форм я заповнювала, але їх точно було багато.

Чи був у вас відгук і як швидко?

Деякі компанії давали відповіді швидко, а від деяких - я отримувала відповідь через декілька тижнів.

Як саме ви обрали компанію?

  • Назва компанії - Fair4you. Ми підписуємо договір зараз (другий тиждень червня). Я контактувала саме з директором щодо вакансії дизайнера виставкових стендів на англійській мові. Мої навички підходили під опис людини, яка їм потрібна. Після переговорів, я зрозуміла, що їх умови також підходять мені. Протягом 3 тижнів мені компанія допомагала з оформленням усіх документів щодо офіційного працевлаштування. Після дати старту, в мене буде випробовувальний термін в 3 місяці.
Тут мені дуже подобається команда і я хочу почати працювати якнайшвидше!

Закликаємо і вас заповнювати аплікаційну форму на сайті UAtalents, так ми зможемо надсилати релевантні вакансії до вашого пепереднього досвіду роботи, який вказаний у вашій формі.