Що таке digital-дизайн? Хто такий digital-дизайнер? Якими навичками повинен володіти digital дизайнер щоб отримати роботу? Розберемось про все по порядку.

Digital-дизайн.
Зараз дизайн – одна з найперспективніших та модних галузей на ринку праці. Завдяки розвитку технологій з'явився – digital-дизайн, який об'єднав у собі різних спеціалістів у сфері дизайну, маркетингу та на стику галузей.

🗯️
Найбільша помилка сприйняття digital-дизайну полягає в тому, що дизайн — це «просто красиві картинки».

Дизайн не існує просто щоб існувати. Це частина маркетинг-стратегії, а напрямків у digital-дизайні так багато, що за всіма не встежити. Наприклад, ще вчора ми звикали до 3D-дизайну, а сьогодні на вершині популярності вже motion.

Digital-дизайнер.
Дизайнер — одна з найкреативніших професій у часи digital-маркетингу, реклами та стрімкого розвитку бізнесу. Спеціаліст цієї професії створює яскраву картинку, щоб привернути увагу людей, підштовхуючи їх зробити цільову дію (перехід за посиланням, оформлення замовлення, коментар).
Здається дизайнери мали б покладатись лише на свою фантазію чи креатив, проте в роботі дизайнера існує багато правил та стандартів, яких потрібно дотримуватися, щоб робота була не просто красивою, а ще й приносила практичний результат.

Потреба у таких спеціалістах зростає щодня, у різних напрямках і стилях у яких вони працюють. Існують різні спеціалізації Digital-дизайнерів:

  • графічний дизайнер - працює з цифровою графікою та друкованою продукцією, створює макети, логотипи та іконки, розробляє шрифти, знає, де розмістити слоган на рекламному постері;
  • моушн дизайнер (motion) - рекламні ролики, кліпи, анімаційні відео, кіно – їх виробництво не обходиться без моушн-дизайнера;
  • цифровий художник (illustrator) - малює персонажів у коміксах та графічних романах, створює колажі та digital-арт;
  • гейм дизайнер (game) - спеціаліст, відповідальний за розробку правил і змісту ігрового процесу створюваної відеогри. Роль гейм дизайнера аналогічна ролі постановника завдання у звичайному програмуванні і режисера в кіно;
  • 2D/3D дизайнер - фахівець має вміти створювати як моделі, так і текстури, тіні;
  • веб дизайнер (web) - галузь веб-розробки та різновид дизайну, в завдання якої входить проектування вебінтерфейсів для сайтів або веб-додатків.
  • UX/UI - його робота полягає починаючи від загального фону сторінки, закінчуючи розташуванням іконок, слайдів та логотипів на сторінці.
💡
Якщо вам цікава робота digital-дизайнера, розгляньмо ряд навичок, якими цей спеціаліст повинен володіти. ⤵️

Головні навички digital-дизайнера.

1. Основа дизайну. Як і в кожній професії спеціаліст має мати базові знання. Так і тут, без цих знань людина може лише назвати себе digital-дизайнером, але насправді без цієї бази не можна створити приємний на вигляд та комфортний для користувача сайт.

2. Продуктовий підхід. Дизайнер повинен мати навички аналітичного мислення, важливо розуміти, хто цільові користувачі продукту і чому вони повинні вибрати його. Грамотний дизайнер може передбачати бажання споживача та створювати продукт, який вирішить основний запит користувача.

3. Дотримання брифу. Вимагайте чіткого завдання, а також розвивайте вміння дотримуватись вимог  від замовника.

Не забувайте фіксувати KPI, яким можна буде відстежити виконання завдання.

4. Візуальна комунікація. Вміння формулювати інформацію за допомогою символів, зображень та використовувати її для передачі інформації користувачеві. Прокачавши цю навичку, дизайнер полегшить завдання і собі та команді. Усім буде зрозуміло: як і через які візуальні та графічні елементи здійснюватиметься взаємодія з користувачами та через які канали (соцмережі, сайти).

5. Вміння комунікувати з клієнтом та командою. Вмійте доносити складні речі зрозумілою мовою.

6. Серйозний підхід до роботи. У роботі, тим більше в роботі з командою, digital-дизайнер не повинен зривати дедлайни. Якщо не встигаєте виконати роботу вчасно, краще обговорити це з іншими членами команди та придумати розв'язання проблеми спільно.

7. Увага до деталей. Навичка уваги до деталей також важлива для дизайнерів, оскільки їхні ролі часто передбачають знання технічних специфікацій дизайну таким чином, щоб вони могли створювати твір мистецтва з точністю та точністю.

8. Використання технологій. Знання того, як використовувати програмне забезпечення також є важливими для дизайнерів. Сюди входять програми для візуалізації, редагування та дизайну фотографій, які допомагають створювати повні цифрові роботи (Figma, Photoshop, Illustrator).

9. Саморозвиток. Цей пункт опинився на останньому місці у списку, але це не означає, що на нього можна заплющити очі. Саморозвиток також впливає якість роботи digital-дизайнера. Це може звучати банально, але для зразкової роботи спеціаліст повинен вивчати нові тенденції в дизайні, щоб вміти застосовувати їх на практиці в майбутніх проектах.

Але якщо у вас вже є досвід роботи, переходьте за посиланням та переглядайте актуальні вакансії для digital-дизайнерів у нашому телеграм каналі. ⤵

Також вакансії доступні на нашій платформі тут 😉